PC - PRELOG

Održana početna konferencija projekta Poduzetnički centar Prelog

U okviru Gospodarskog foruma Grada Preloga, održana je početna konferencija projekta izgradnje Poduzetničkog centra Prelog. Projektni tim Grada Preloga predstavio je projekt Poduzetničkog centra Prelog. U rujnu 2017., potpisan je Ugovor o financiranju projekta ‘Izgradnja poslovne infrastrukture i osnivanje poduzetničkog centra’, ukupne vrijednosti 16,1 milijuna kuna, između potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta Martine Dalić i gradonačelnika Preloga Ljubomira Kolareka.

Projekt je predstavila voditeljica projekta Miljenka Radović, pročelnica Upravnog odjela za upravu i društvene djelatnosti Grada Preloga. U okviru projekta planira se izgradnja i opremanje Poduzetničkog centra Prelog na prostoru Gospodarske zone u Prelogu – Sjever ukupne neto površine od 2.172 m2.

Prostori Poduzetničkog centra Prelog namijenjeni su novoosnovanim poduzećima, malim i srednjim poduzetnicima kao i poduzećima koja posluju duže od 3 godine. Prostor će poslužiti kao inkubator sa ciljem zadržavanja  mladih obrazovanih i stručnih osoba na području Grada Preloga, odnosno sprječavanje njihova odlaska. Osnovati će se poduzetnička potporna institucija koja će pružati stručnu potporu u provođenju i inicijaciji poduzetničkih inicijativa, boljeg korištenja dostupnih bespovratnih sredstava, boljoj konkurentnosti poslovnih subjekata te omogućiti zadržavanje kvalificirane radne snage na ovom području. Partner na projektu je Tehnološko-inovacijski centar Međimurje Čakovec a suradnik Pučko otvoreno učilište Čakovec.