PC - PRELOG

Odobren projekt Poduzetnički centar Prelog

Dana 17. kolovoza 2017. godine u Upravi Grada Preloga zaprimljena je obavijest o odobravanju financiranja projekta Grada Preloga pod nazivom „Izgradnja poslovne infrastrukture i osnivanje poduzetničkog centra“.
Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta donijelo je Odluku o financiranju kojom se Gradu Prelogu dodjeljuju bespovratna sredstva u iznosu od 15.771.678,61 kn. Sredstva su odobrena u okviru poziva na dostavu projektnih prijedloga pod nazivom „Razvoj poslovne infrastrukture“. Ukupna vrijednost projekta je 16.137.657,44 kn  tako da učešće Grada Preloga u ovom projektu iznosi 365.978,83 kn.

U okviru projekta planira se izgradnja i opremanje Poduzetničkog centra Prelog na prostoru Gospodarske zone u Prelogu – Sjever ukupne neto površine od 2.172 m2. Prostori Poduzetničkog centra Prelog namijenjeni su novoosnovanim poduzećima, malim i srednjim poduzetnicima kao i poduzećima koja posluju duže od 3 godine. Prostor će poslužiti kao inkubator sa ciljem zadržavanja  mladih obrazovanih i stručnih osoba na području Grada Preloga, odnosno sprječavanje njihova odlaska. Osnovat će se poduzetnička potporna institucija koja će pružati stručnu potporu u provođenju i inicijaciji poduzetničkih inicijativa, boljeg korištenja dostupnih bespovratnih sredstava, boljoj konkurentnosti poslovnih subjekata te omogućiti zadržavanje kvalificirane radne snage na ovom području.
Partner na projektu je Tehnološko-inovacijski centar Međimurje Čakovec a suradnik Pučko otvoreno učilište Čakovec. U okviru ovog poziva Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje su isto tako dodijeljena novčana sredstva u visini od 11.982.571,48 kn.